نکاتی که قبل از خرید سیستم های اعلام حریق باید بدانید
نکاتی که قبل از خرید سیستم های اعلام حریق باید بدانید
خرید سیستم اعلام حریق یکی از مهمترین کارهایی است که می توانید برای ایمن نگه داشتن خانه خود انجام دهید. در صورت وقوع آتش سوزی، باید در اسرع وقت از آن آگاه شوید تا بتوانید آن را خاموش کنید یا فرار کنید.
اولین قدم برای محافظت از جان و مال در برابر عواقب آتش سوزی، راه اندازی یک سیستم اعلام حریق با کیفیت بالا است. پس از نصب آن، مهم است که سیستم را به خوبی نگهداری کنید تا مطمئن شوید که همیشه در بهترین حالت خود کار می کند.
در این مقاله تمام اطلاعات مورد نیاز برای خرید بهترین سیستم اعلام حریق را با شما به اشتراک می گذاریم.
نمای کلی سیستم اعلام حریق
اعلام حریق واحدی است که از چندین دستگاه ساخته شده است که از سیگنال های صوتی و تصویری برای هشدار به افراد در مورد وقوع احتمالی آتش سوزی، دود یا مونوکسید کربن در منطقه تحت پوشش استفاده می کند. اعلام حریق معمولاً در سیستم های اعلام حریق تنظیم می شود تا پوشش منطقه ای را برای منازل مسکونی و ساختمان های تجاری فراهم کند. سیگنال هشدار یا یک آژیر/زنگ بلند یا یک چراغ چشمک زن است یا می تواند شامل هر دو باشد. برخی از سیستم های اعلام حریق از هشدارهای اضافی مانند ارسال پیام صوتی یا برقراری تماس تلفنی استفاده می کنند.
بسته به عملکرد و اجزای یکپارچه، چندین طبقه بندی از سیستم های اعلام حریق وجود دارد.
1-سیستم های اعلام حریق خودکار از طریق آشکارسازهای آتش مانند سنسورهای دود یا گرما فعال می شوند. اعلام حریق دستی با نقاط تماس دستی یا ایستگاه های کشش فعال می شود. هیچ دلیلی برای سیستم اعلام حریق وجود ندارد که یکی یا دیگری را حذف کند. هر دو را می توان در یک سیستم قرار داد.
2-اعلام حریق معمولی به عنوان یک واحد کار می کند و نمی تواند منطقه دقیق فعال سازی را مشخص کند مگر اینکه بازرسی شود. اعلام حریق آدرس پذیر دارای یک آدرس اختصاصی برای هر آشکارساز اعلام حریق است که به کنترل پنل متصل می شود تا منبع خطر را راحت تر شناسایی کند.
3-سیستم های اعلام حریق یک مرحله ای به همه افراد در ساختمان هشدار می دهند که یک سنسور فعال شده است. سیستم های اعلام حریق دو مرحله ای فقط به افراد خاصی که مجاز به انجام اقدامات مناسب قبل از مرحله دوم هستند هشدار می دهد. این سیستم برای سرویس دهی به مناطق عمومی بزرگ (به عنوان مثال، امکانات مراقبت های بهداشتی) برای جلوگیری از وحشت و واکنش ناکافی ترسناک طراحی شده است.
برای تعیین مناسب ترین سیستم اعلام حریق، با شناسایی نیازهای خاص خود شروع کنید. به این فکر کنید که چند آشکارساز باید در ساختمان خود نصب کنید. به دنبال یک سیستم اعلام حریق باشید که با سیستم امنیتی فعلی شما سازگار باشد. تجهیزاتی را خریداری کنید که متناسب با بودجه شما باشد بدون اینکه کیفیت را به خطر بیندازید. برای نصب صحیح سیستم اعلام حریق و ادغام صحیح آن با سیستم نظارت و امنیتی موجود خود، با فروشنده سیستم اعلام حریق همکاری نزدیک داشته باشید.
برای بهبود قابلیت استفاده، سیستمهایی را که شامل ویژگیهای اضافی مانند دکمه خاموش، هشدار صوتی و باتری پشتیبان هستند، ترجیح دهید. اگر مطمئن نیستید که آیا یک ویژگی خاص از یک سیستم اعلام حریق در خدمت شماست، با پشتیبانی یک یا چند فروشنده تماس بگیرید.
همچنین ایده خوبی است که با آتش نشانی تماس بگیرید و با قوانین و مقررات مربوط به آتش نشانی آشنا شوید. قبل از اینکه تصمیم بگیرید کدام یک را بخرید، مطمئن شوید که سیستم های اعلام حریق ارائه شده توسط فروشندگان مختلف را با هم مقایسه کرده اید.
نظرات آنلاین مشتریان فعلی و قبلی را بخوانید تا از کیفیت و قابلیت اطمینان سیستم های اعلام حریق مورد نظر خود مطلع شوید. همچنین میتوانید با دریافت توصیههایی از دوستان، خانواده و همکارانی که دارای سیستم اعلام حریق با عملکرد خوب هستند، به فهرست کوتاه فروشندگان خود اضافه کنید.
اجزای کلیدی سیستم اعلام حریق
یک سیستم اعلام حریق مرسوم از وسایل زیر تشکیل شده است:
پنل اعلام حریق
آشکارسازها و پایه ها
نقاط تماس
صدا و فلاشر
لوازم جانبی منبع تغذیه (باتری های اعلام حریق)
سیستم های اعلام حریق بی سیم از هیچ سیم کشی بین پانل کنترل آتش و سایر دستگاه ها استفاده نمی کنند. اکثر اعلام حریق های مورد استفاده امروزه بی سیم هستند. پیشرفته ترین از فناوری هوشمند استفاده می کند و می تواند با برنامه های نرم افزاری مختلف در یک خانه هوشمند ادغام شود.
پانل اعلام حریق (یا پانل کنترل اعلام حریق - FACP) پایه یا مرکز کنترل سیستم است. تنظیمات سایر اجزا را کنترل می کند و اطلاعات را از طریق سیستم انتقال می دهد.
آشکارسازهای آتش می توانند حسگرهای گرما، دود یا مونوکسید کربن باشند. آنها در اطراف ساختمان قرار می گیرند تا وجود چنین موارد اضطراری را ردیابی کنند. برخی از سنسورهای پیشرفته حتی می توانند تشعشعات را تشخیص دهند. نقاط تماس یا کشش متعلق به سیستم های اعلام حریق با کنترل دستی است. اکثر املاک مسکونی از آنها استفاده نمی کنند، اما بسیاری از امکانات تجاری هنوز از آنها استفاده می کنند. صداها یک سیگنال آژیر بلند منتشر می کنند. فلاشرها برای هشدارهای بصری هستند و فلاش های متناوب یا چرخشی (معمولاً قرمز یا سفید) منتشر می کنند.
یک سیستم اعلام حریق می تواند از منبع برق اصلی به عنوان منبع اصلی استفاده کند. در صورت قطع برق، سیستم به منبع تغذیه ثانویه متشکل از یک باتری اعلام حریق سوئیچ می کند. اعلام حریق معمولی نیاز به تعویض مکرر باتری دارد. برخی از آنها به مهارت های فنی اولیه نیاز دارند، مانند استفاده از پیچ گوشتی برای نصب قطعات خود بر روی دیوار یا سقف.
سیستم اعلام حریق چگونه کار می کند
سیستم های اعلام حریق معاصر از عملکردهای خودکار برای تشخیص وقوع رویدادی که ممکن است منجر به آتش سوزی شود استفاده می کنند. آنها سیگنالی را از حسگر آتش سوزی (دتکتور دود، گرما یا مونوکسید کربن) دریافت می کنند و به طور خودکار آن را به پانل اعلام حریق ارسال می کنند.
در سیستم های بی سیم، سیگنال از آشکارسازها به صفحه کنترل با فرکانس رادیویی منتقل می شود. آشکارسازهای حرارتی معمولاً دارای ترمیستورهای داخلی برای تشخیص گرما هستند. آشکارسازهای مونوکسید کربن از سلولهای شیمیایی، الکتروشیمیایی، نوری شیمیایی یا بیومیمتیک برای ردیابی گاز استفاده میکنند. آشکارسازهای دود از فوتوالکتریک یا یونیزاسیون برای تشخیص دود یا ذرات احتراق استفاده می کنند. آشکارسازهای ترکیبی از تعدادی مکانیسم تشخیص استفاده می کنند.
پانل اعلام حریق فلاشرها یا صداگیرها را فعال می کند، اسپرینکلرها را روشن می کند (یا می توان آنها را همراه با آشکارساز فعال کرد)، یا با مقامات یا سرنشینان تماس می گیرد. در صورتی که سیستم اعلام حریق آدرس پذیر باشد، منبع وقوع حادثه بر روی صفحه کنترل نشان داده می شود. کاربران در طبقات جداگانه یا در ساختمانهای متصل میتوانند به روشهای مختلفی مطلع شوند: بوق، گونگ و پیامهای بلندگو که اقدامات مناسب را برای هر بخش توصیه میکنند.
نحوه عملکرد هشدار آتش با کنترل دسترسی
اکثر اپراتورهای ساختمان و ادارات موافق هستند که اعلام حریق ضروری است، و در واقع، نصب یک سیستم کنترل دسترسی که تمام اقدامات ایمنی در برابر آتش را رعایت نمی کند، بسیار بی پروا خواهد بود. توصیه می شود یک سیستم کنترل دسترسی را پیاده سازی کنید که به طور کامل با اعلام حریق و هر سنسور ایمنی دیگری در ملک یکپارچه شود.
به عنوان مثال، کنترلر Kisi Pro به چند دلیل دارای رله اعلام حریق داخلی نیست:
1) هزینه ساخت برد را پایین نگه می دارد و بنابراین هزینه سخت افزار را برای مشتریان خود کاهش می دهد.
2) به منظور تطابق با قوانین ساختمان، نصاب به طور کلی یک کنترلر قدرت پشتیبان مانند این را نصب می کند. هر دو سیستم اعلام حریق ساختمان و کنترلر Kisi Pro به کنترل کننده برق پشتیبان متصل هستند. و قفل های برقی نیز به کنترلر برق پشتیبان متصل می شوند.
بنابراین برای ترسیم تصویر بهتر، این را تصور کنید: آتشسوزی در ساختمان رخ میدهد که زنگ خطر آتشسوزی را فعال میکند. هشدار آتش سپس کنترل کننده برق پشتیبان را فعال می کند تا قفل درها را باز کند تا افراد با خیال راحت از آن خارج شوند. و بس!