لامپ ال ای دی
لامپ ال ای دی
لامپ های ال ای دی نوعی از لامپ های حالت جامد می باشند که برای روشنایی از دیود نور گسیل می کنند . این نوع از لامپ ها با توجه به اینکه از فناوری جدیدی برخوردار هستند و نسبت به سایر انواع لامپ های قدیمی مصرف برق کمی دارند و طول عمر بالاتری دارند در صنعت روشنایی جایگاه ویژه ای دارند.
می باشد به معنای دیود ساطع کننده نور است.Light emitting diode که مخفف عبارت LEDهمان طور که دانید دیود های ساطع کننده نور جز نیمه هادی ها هستند اما نقطه تمایز ال ای دی ها با نیمه هادی ها این است که با گذر جریان الکتریکی انرژی به صورت نور از ان ها ساطع می شود. لامپ های رشته ا ی باعث افزایش حجم گاز های گلخانه ای و هم چنین افزایش دمای کره زمین می شود به همین خاطر کارشناسان در تلاش هستند جایگزین های مناسبی تولید کنند که لامپ های ال ای دی گزینه بسیار مناسبی هستند.
LED کاربرد لامپ های
در گذشته ال ای دی ها در تجهیزات الکتریکی استفاده می شده است و برای نمایش خاموش یا روشن بودن در لوازم مولتی مدیا استفاده می شده است هم چنین برای نشان دادن اماده به کار بودن لوازم برقی کاربرد داشته است . اما امروزه ال ای دی ها در صنایع روشنایی نیز کاربرد دارند . در گذشته ایراد لامپ های ال ای دی رنگ ان ها بود اما امروزه با تغییر در ساختار فیزیکی و مواد تشکیل دهنده نور در رنگ ها و شدت های مختلف تولید می شود. هم چنین لازم به ذکر است ال ای دی ها با طول موج مشخص و رنگ خالص تولید می شوند یعنی فاقد اشعه فروسرخ و فرابنفش هستند که به سلامت چشم ها ضرر نمی رسانند
مزایا و معایب لامپ های
1-بازده نوری : از مزیت های لامپ های ال ای دی می توان به بازده بالای ان ها اشاره کرد . در زیر جدول مقایسه بازده انواع لامپ ها اورده شده است.
74-120 |
LED لامپ های |
10-15 |
لامپ های رشته ای |
45-65 |
لامپ های کم مصرف |
35-60 |
لامپ های بخار جیوه |
60-110 |
لامپ های بخار سدیم |
75-85 |
لامپ های متال هالید |
2- طول عمر: طول عمر لامپ های ال ای دی در حدود 50 تا 60 هزار ساعت است که در برابر سایر انواع لامپ ها بسیار بالاتر است.
لامپ های ال ای دی به محض رسیدن ولتاز به ان ها به حداکثر نور خود می رسند اما سایر انواعد لامپ ها مدت زمان زیادی لازم است تا به حداکثر توان خود برسند به عنوان مثال لامپ ها هالیدی بیشتر از 5 دقیقه لازم است و بعد از خاموشی نیز باید مدتی صبر کرد تا لامپ سرد شود .
3 - تنظیم شدت نور: در لامپ های ال ای دی می توان شدت نور را تنظیم کرد با استفاده از تکنولوژی تغییر داد که کنترل سطح ولتاز با کمک تغییر پهنای پالس است.
4- تنظیم زاویه تابش: درلامپ های ال ای دی لنز هایی وجود دارد که به کمک ان ها می توان زوایه نور را کنترل کرد.
5—استفاده از لامپ های ال ای دی در مانیتور ها و تلویزیون وضوح تصاویر را 100 برابر می کند که این بسیار مزیت بالایی است.
6- لامپ های ال ای دی فاقد پرتو های فروسرخ و فرابنفش هستند به همین خاطر برای حفاظت از محیط زیست بسیار کاربردی هستند هم چنین از اسیب های چشمی و مشکلات ان جلوگیری می کند.
LEDتعمیر لامپ های
یک نکته مهم و مورد استقبال لامپ های ال ای دی قابلیت تعمییر دوباره آن ها است چرا که می توان بعد از سوختن لامپ های ال ای دی با تعمییر دوباره و تعویض ال ای دی های آن دوباره از لامپ استفاده کرد
LEDآشنایی بالامپ های
همانطور که در شکل مشاهده می کنید دیود نوری تشکیل شده از از موارد زیر است :
1-پایه مثبت و منفی کاتد و آند
2-چیپ ال ای دی که هنگام عبور جریان برق از آن نور ساطع می شود.
3- سیم باریک طلا که در موارد صنعتی امکان دارد از طلا یا مس باشد.
4-حفره صیقلی به منظور بازتاب بهتر نور و جلوگیری از هدر رفتن آن
5- برای هدایت نور لنزی قرار دارد که از جنس اپوکسی است.
پاور ال ای دی از نسل های دگرگون شده ال ای دی ها هستند که ساختار کلاهی دارند و ما نیز در زیر برای شما ساختار آن را به نمایش می گذاریم.
ال ای دی های پاور نسلی از ال ای دی ها هستند که توان بالاتر از نیم وات دارند . به طور کلی ال ای دی پاور همان دیود های نوری هستند که جریان عبوری بالاتر باعث می شود توان بالاتر و نور دهی بالاتری داشته باشند.جریان مصرفی این ها حدود 20 آمپر و توان مصرفی آن ها کمتر از1/ است.